Triljani grade i opremaju kuću za obitelj Suknaić iz Majskih Poljana

06.01.2021.

16:53

Autor: Ivana Šilović/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
U svega desetak dana mještani općine Trilj i lokalni poduzetnici izgradit će i opremiti kuću za obitelj Suknaić iz Majskih Poljana, koja je ostala bez ičega. Montažnu kuću u tri dijela početkom idućeg tjedna prevest će na novu adresu na Banovinu.
U svega desetak dana mještani općine Trilj i lokalni poduzetnici izgradit će i opremiti kuću za obitelj Suknaić iz Majskih Poljana, koja je ostala bez ičega. Montažnu kuću u tri dijela početkom idućeg tjedna prevest će na novu adresu na Banovinu. ➡️ Posljedice potresa: iz minute u minutu

Triljskom poduzetniku Draženu Kroli nije trebalo ni pet minuta da ideja izrade kuća za Majske Poljane postane stvarnost. Rekao je kako je već financijska konstrukcija zatvorena, te će morati početi odbijati novce.

U 60 četvornih metara tročlana obitelj Suknaić dobit će apsolutno sve što je izgubila. Krolo je kazao kako je toj obitelji kuća potpuno sravnjena, te da su imali samo odjeću na sebi.Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić rekao je da je to jedna lijepa priča, te zaslužuje svaki oblik pohvale. Dodao je da je kućica opremljena u Trilju i vrijedi gotovo pola milijuna kuna.

Vrijedni majstori različitih struka samo  dolaze. Šipić je dodao kako će Grad Trilj  naručiti dva kontejnera, jedan za Petrinju, a drugi za Glinu.

Ovo je još jedan primjer da zajedništvo može mnogo toga pomaknuti nabolje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!