12:59 / 03.08.2020.

Autor: Hina/HRT

Trogir: Bježeći od policije gutao opljačkani novac

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

prilikom uhićenja osumnjičeni je pokušao progutati novčanice, za koje se pretpostavlja da potječu iz spomenutog razbojstva.
Pokušavajući od policije sakriti novac koji je opljačkao iz prodavaonice u Trogiru, 30-godišnjak je novčanice pokušao progutati u čemu ga je zaustavila policija i uhitila.

Splitsko-dalmatinska policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje da je počinio razbojništvo i pokušaj tog kaznenog djela.Sumnjiče ga da je u subotu, 1. kolovoza u popodnevnim satima ušao u prodavaonicu s motorističkom kacigom na glavi, te uz prijetnju silom zatražio novac, a kada je u prodavaonicu ušao kupac, pobjegao je na mopedu.

- Na isti je način nakon samo pet minuta ušao u drugu prodavaonicu, zaprijetio zaposlenici tražeći novac, odgurnuo je i potom iz kase otuđio novac - kažu u policiji.

Operativnim radom, dodaju, došli su do informacije o mogućem počinitelju te su istoga nakon pet sati od izvršene pljačke pronašli i uhitili na području Kaštela.

U policiji napominju da je osumnjičeni prilikom uhićenja pokušao progutati novčanice, za koje se pretpostavlja da potječu iz spomenutog razbojstva, a nakon istrage je predan pritvorskom nadzorniku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!