Trogirani sami odlučuju kako potrošiti 1,2 milijuna kuna

27.09.2018.

16:35

Autor: A.M.R./P.F./HRT

default error photo
Nagomilalo se problema u svih osam trogirskih Mjesnih odbora. Danas je zadnji dan za podnošenje prijedloga pa su novinari HRT-a provjerili kakav je odaziv i što Trogirani žele poboljšati.
Građani Trogira sami odlučuju na što će se potrošiti 1,2 milijuna kuna. Naime, novac iz gradskoga proračuna raspoređen je po mjesnim odborima, a građani sami mogu predlagati manje komunalne projekte.


Riva uz obalu Čiova oštećena je u potresu, malo nedostaje da propadne u more. Odvoženje smeća je katastrofalno po mjestima, ulice su iskrčene, ploče ne valjaju. Kad kiša pada ne može se proći, treba riješiti otpadne vode, neki su od problema koje navode građani.

Što će se od manjih komunalnih projekata riješiti - ovisno o tome što im je bitno, odlučit će sami građani. Vrlo su u tome aktivni u Mjesnome odboru Čiovo poslali su čak polovinu od pristiglih stotinu prijedloga! Sve frca od ideja.

Žele asfaltirane ulice, koševe za smeće, javnu rasvjetu, uređene šetnice, uređene gradske, odnosno čiovske plaže. Slatke su to muke za Čiovljane, na raspolaganju, s obzirom na veličinu odbora, im je 200.000 kuna od 1,2 milijuna kuna. Što je u svakome odboru prošlo, a što nije znat će se nakon rasprava i glasovanja, za najviše mjesec dana, a kako je riječ uglavnom o manjim zahvatima u prostoru, bit će i brzo realizirani.

Pod sloganom "I tebe se pita" Trogirani troše ukupno 1,2 milijuna kuna. I mogu se pohvaliti kako participativno budžetiranje provode prvi u Dalmaciji! 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!