12:47 / 30.11.2020.

Autor: M.M./Hina

Troje ugostitelja u Varaždinskoj županiji prekršilo epidemiološke mjere

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vlasnici triju ugostiteljskih objekata na području Varaždinske županije proteklog su se vikenda oglušili na odluku Nacionalnog stožera Civilne zaštite o zabrani rada.
Vlasnici triju ugostiteljskih objekata na području Varaždinske županije proteklog su se vikenda oglušili na odluku Nacionalnog stožera Civilne zaštite o zabrani rada.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ U mreži Prvog o brzim testovima, kaznama za maske...
➡️ Čičin-Šain u Dnevniku HTV-a: Brojke će itekako rasti, ono najgore tek dolazi

Riječ je o dva ugostiteljska objekta u Novom Marofu i jednom u Varaždinu, a policija je tijekom nadzora u tim objektima zatekla više osoba, priopćila je Policijska uprava varaždinska.

Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje nad vlasnicima ugostiteljskih objekata te će protiv njih biti podnijeta odgovarajuća pismena nadležnim inspekcijskim službama.

Iz varaždinske policije još su jednom upozorili građane na važnost pridržavanja propisanih mjera i preporuka radi očuvanja vlastitog, ali i zdravlja cjelokupne zajednice te poručili da će i dalje provoditi nadzor.

Pozvali su građane da sve sumnje o kršenju mjera prijave pozivom na broj 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđeno je 147 novozaraženih koronavirusom, a umrlo je devet osoba.

Zbog velikog broja novo zaraženih nastavlja se i pritisak na bolnički sustav. Tako je, prema podacima Stožera, na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je  231 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 68 na odjelu infektologije, a 14 na ostalim odjelima u Varaždinu, 22 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 21 na respiratoru, 77 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih dostigao brojku 8590. Aktivnih je 2492, a na liječenju kod kuće nalazi se 2261 osoba, zaključuje se u izvješću Civilnog stožera Varaždinske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!