14:35 / 28.05.2018.

Autor: I.M./Hina

Troskot: Broj potpisa za referendum još nije poznat

-

-

Foto: - / -

Potpisi se broje i s preliminarnim podacima ćemo izaći za nekoliko dana, rekao je Troskot novinarima.
Zvonimir Troskot iz građanske inicijative Narod odlučuje izjavio je da broj potpisa koje je Inicijativa prikupila za referendum u protekla dva tjedna još nije poznat te je izrazio uvjerenje da su prikupili dovoljan broj potpisa za pokretanje referenduma.

Potpisi se broje i s preliminarnim podacima ćemo izaći za nekoliko dana, rekao je Troskot novinarima.

Zahvalio je tisućama volontera po cijeloj Hrvatskoj koji su darovali svoje vrijeme i onima koji su donacijama omogućili plaćanje dodatnih mjesta za izjašnjavanje birača u Zagrebu, Osijeku, Vodicama i Sisku. Ondje, a i u drugim gradovima, smatra Troskot, gradonačelnici i načelnici "učinili su sve da svojim sugrađanima otežaju izjašnjavanje o potrebi raspisivanja referenduma za pravedniji izborni sustav".

U situaciji kada su dvije najveće stranke, HDZ i SDP, protiv demokratskog izjašnjavanja građana, a ministar uprave Kuščević nije učinio ništa da sukladno Ustavu i zakonu zaštiti provedbu izjašnjavanja od samovolje lokalnih moćnika, ne čudi da mladi napuštaju Hrvatsku jer ne vjeruju da svojim zalaganjem mogu uspjeti u Hrvatskoj, kazao je Troskot.

Upozorio je na podatke prema kojima je Hrvatska po indeksu korupcije na 24. mjestu od 28 zemalja Unije i rekao da je potrebno mijenjati izborni sustav kako bi se promijenio način upravljanja Hrvatskom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!