Troskot (Most): Treba odgoditi uvođenje eura

03.05.2022.

11:51

Autor: V.G./HRT/Hina

Zvonimir Troskot

Zvonimir Troskot

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot poručio je u utorak da Hrvatska treba odgoditi uvođenje eura upozorivši na dodatni rast cijena koje će ono donijeti, a kritike je uputio i na račun vodstva Hrvatske narodne banke (HNB).


Hrvatsko gospodarstvo nije spremno za uvođenje eura, tu bi odluku trebalo odgoditi, u vrijeme rata u Ukrajini, naoružavanja Europe i izrazite inflacije to bi bilo nerazborito, ocijenio je Troskot na konferenciji za novinare u Saboru.

Upozorio je da će uvođenje eura dovesti do dodatne inflacije odnosno povećanja cijena podsjetivši na iskustva Slovenije.

Doći će do dodatnog pada standarda i još većeg iseljavanja, kazao je.

Troskot je također ocijenio sramotnim što kod predstavljanja zakona o euru u Saboru nije bio prisutan guverner HNB-a Boris Vujčić.

- Vodstvo HNB-a svelo se na pećinu razbojničku, gleda isključivo svoje interese, a sada im dolazi i bivši ministar gospodarstva Tomislav Ćorić koji je inkriminiran optužbama za kriminal, rekao je Troskot založivši se biranje guvernera i viceguvernera na javnim natječajima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!