Trudnica sigurno prevezena u Rijeku s Raba novom brzom brodicom HZHM-a

23.08.2023.

15:20

Autor: HRT

Jedna od brzih brodica pomorske medicinske službe

Jedna od brzih brodica pomorske medicinske službe

Foto: Sime Zelic / Pixsell

Hrvatski zavod za hitnu medicinu s ponosom izvještava o uspješnoj intervenciji na otoku Rabu, gdje je trudnica u visokom stupnju trudnoće za samo 60 minuta prevezena iz Lopara do luke Porto Baros u Rijeci, zahvaljujući impresivnoj brzini plovidbe od 36-37 milja na sat, priopćili su iz HZHM-a.

Zasluge za ovu uspješnu intervenciju idu izvrsnoj koordinaciji između Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Ispostava Rab, i Lučke kapetanije Ispostava Rab. Po dolasku u Rijeku, trudnica je vozilom Hitne medicinske službe u pratnji tima HZHM-a prevezena u KBC Rijeku na daljnje zbrinjavanje.

Izražavamo duboku zahvalnost svima koji su sudjelovali u pružanju hitne medicinske skrbi tijekom ove intervencije, a posebno timu Hitne medicinske službe Rab i osoblju Lučke kapetanije Rab.

Ovaj događaj dokazuje kako učinkovitost i timski rad mogu biti ključni u spašavanju života, uz podršku odlične organizacije, inovativne tehnologije te suradnje među Ministarstvom zdravstva, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu pri realizaciji Projekta uspostave hitne pomorske medicinske službe.

Želimo podsjetiti da Projekt uspostave hitne pomorske medicinske službe uključuje nabavu 6 brzih brodica, od kojih su dvije vrhunski opremljene brodice namijenjene za Primorsko-goransku županiju. Nakon Raba, s nestrpljenjem iščekujemo isporuku brodice u Malom Lošinju idući tjedan, uvjereni u njenu ključnu ulogu u pružanju hitne medicinske skrbi našim građanima, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!