Trut: Hrvatski tim uspostavio bazu i aktivno traga za unesrećenima od potresa

11.02.2023.

13:16

Autor: V.K./HRT/Hina

Damir Trut

Damir Trut

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

Hrvatski tim koji pomaže u spašavanju na potresom pogođenom području Turske dobro se snašao na terenu i već je dobio drugu lokaciju na kojoj traga za unesrećenima u Hatayu, izjavio je u subotu u Slavonskom Brodu ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut.

Uoči rekreativne utrke u povodu Dana europskog broja za hitne pozive 112 u Slavonskom Brodu, Trut je novinarima rekao kako mu je jutros voditelj Državne intervencijske postrojbe Mladen Vinković potvrdio da je na terenu uspješno uspostavljen kamp u suradnji s drugim međunarodnim organizacijama, a trenutno tragaju za unesrećenima pod ruševinama jedne zgrade u centru Hataya.

Dan europskog broja za hitne službe 112 u Slavonskom Brodu obilježeno je 12. puta kroz organizaciju smotre hitnih služni i udruga građana.

Među sudionicima je i Udruga za rekreativno, cestovno i planinsko trčanje i hodanje Brace, koja je jedan od utemeljitelja ovog programa. Utrka se odvija uz rijeku Savu od Sportske dvorane Vijuš do Sportsko-rekreacijskog centra Poloj i natrag u dužini od 5,3 kilometara.

- Prva utrka održana je na snijegu i na temperaturi od minus 9 Celzijevih stupnjeva. Treba se prisjetiti da je pokrenuta u suradnji s Mladenom Tadijićem Tašom, a posebno veseli što svake godine ima sve više trkača koji u njoj sudjeluju, prisjetio se Ante Ravlić, jedan od utemeljitelja utrke.

Brođani su danas pred Sportskom dvoranom Vijuš imali priliku vidjeti opremu i razgovarati s predstavnicima policije, HGSS-a, Crvenog križa, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, aero modelarima, roniocima i drugim sudionicima koji aktivno pomažu u izvanrednim situacijama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!