07:50 / 28.12.2020.

Autor: V.K./Hina

Trut: Zasad nema dojava građana o štetama u Zagrebu

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut izjavio je, kratko nakon potresa koji je u 6, 28 sati pogodio i Zagreb, kako nema dojava građana o štetama u glavnom gradu.
Ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut izjavio je, kratko nakon potresa koji je u 6, 28 sati pogodio i Zagreb, kako nema dojava građana o štetama u glavnom gradu.

➡️ Sjever Hrvatske zatresao potres

Građani su samo javljali da se osjetio potres, nigdje još nije zabilježeno da ima šteta, rekao je Trut u Jutarnjoj kronici Hrvatskog radija, upitan je li potres dodatno oštetio centar Zagreba koji je stradao u potresu 22. ožujka ove godine.

Ipak, Trut je građanima preporučio da se u ovom trenutku odmaknu od zgrada koje su oštećene, kako ne bi pao crijep ili dio zgrade koji je ranije bio oštećen.
Više informacija najavio je za kasnije, kad ih dobije od interventnih službi koje su na terenu.

I u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama, kratko nakon potresa, rekli su da nisu dobili pozive građana o eventualnim štetama.

Bandić: Besplatne telefonske linije za građane u slučaju potrebe

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako da su za građane, u slučaju bilo kakve potrebe otvorene besplatne telefonske linije 0800 8802 i 0800 8805  putem kojih se može zatražiti pomoć ili potrebna asistenciju gradskih službi.

Teška je ovo godina za sve nas, ali moramo biti zajedno i ne smijemo niti u ovim trenutcima zaboraviti na zdravlje i nevidljivog neprijatelja, dodao je u poruci.

Potres, čiji je centar po prvim informacijama bliže Petrinji, snažno je zatresao Sisak i njegove građane istjerao na ulice. Zasad nije poznato kakve je štete prouzročio, no prema prvim informacijama u stanovima je pomicao i rušio namještaj, slike sa zidova i sl.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!