Tržnica u Vrapču dočekala obnovu

31.01.2019.

16:12

Autor: I.H./HRT

default error photo
Zaboravljena tržnica najviše prometa ima subotom i nedjeljom, a preko tjedna - gotovo pa ništa, kažu građani i malobrojni prodavači.
Zagrebačka tržnica Vrapče izgrađena je šezdesetih godina prošlog stoljeća i već dugo čeka obnovu. Derutni kiosci postavljeni su sredinom sedamdesetih. Grad je napokon započeo s obnovom, a plan je poprilično ambiciozan.

Zaboravljena tržnica najviše prometa ima subotom i nedjeljom, a preko tjedna - gotovo pa ništa, kažu građani i malobrojni prodavači. Nezadovoljni su jer se o obnovi priča već dulje vrijeme, pa nisu sigurni hoće li se ovaj put realizirati.

No, čini se da je ipak tržnica Vrapče došla na red. Idejno rješenje obnove napravljeno je u sklopu gradskog programa revitalizacije malih tržnica Grada Zagreba.

- Tržnica je zamišljena kao nadstrešnica uz park, ima dvije etaže - prizemlje i podrum. U prizemlju su zatvoreni prodajni lokali i veliki otvoreni natkriveni prodajni prostor s prodajnim klupama. Dok je u podrumu garaža za parkiralište potrebe garaže, rekao je Damir Perić, autor idejnoga rješenja.

Gradnja tržnice trebala bi stajati između 8 i 9 milijuna kuna. Iz Vijeća gradske četvrti zadovoljni su jer je ovaj projekt prvi put ujedinio cijelo Vijeće i jednoglasno se želi da se stanje promijeni.

Nova tržnica bila bi mjesto za okupljanje građanja cijelog kvarta posjeda Vrapče. Klupe će biti pomične, pa se dio tržnice može pretvoriti u javni prostor za razne događaje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!