12:24 / 02.04.2021.

Autor: Josip Gavranović/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Drugačiji uskrsni blagdani

Drugačiji uskrsni blagdani

Drugačiji uskrsni blagdani

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Pred nama su drugi uskrsni blagdani u epidemiji. Prošle godine Uskrs smo dočekali u potpunom lockdownu. Ove, imamo znatno više novozaraženih i teže oboljelih nego prije godinu dana, ali i znatno blaže mjere nego tada.

Tržnice i trgovački centri jutros su bili puni, predblagdanske gužve bile su vrlo slične onima prije epidemije, ali uz mjere koje bi ipak trebale spriječiti još jednu eksploziju zaraze nakon blagdana.

Na splitskoj peškariji od jutra redovi. Covid redar pokušavao je osigurati da se svi drže pravila, ali, kako je rekao, nije bilo lako.

- Ne možete vi ovdje prebrojiti koliko ih uđe. Jednostavno po vašoj slobodnoj procjeni zatvorite prolaz da više ne mogu ući dok se ne isprazni, rekao je covid redar Boris Musinov.  

Slična situacija i u Zagrebu. Redar na Dolcu upozoravao je na maske. Pazio je i da broj kupaca u ribarnici ni u jednom trenutku ne bude veći od 20. Prodavačima to nije odgovaralo.

- Ponuda je dobra, ali potražnja baš i nije nešto. Ljudi nema puno. Možda im se ne da čekati u redu. Ribarnica je poluprazna, rekao je prodavač Ivica.

I u Rijeci su redari imali pune ruke posla, a ništa drugačije nije bilo ni u Osijeku.

Epidemiološke mjere utjecale su na planove za proslavu Uskrsa. Svi će se morati prilagoditi, bit će manje posjeta prijatelja, članova obitelji, susjeda…, ali i odlazaka na misu.

U Šibeniku gužva unatoč preporukama. No barem su se nosile maske. 

Ponuda ribe nikad bolja. Restorani ne rade kao prije pa je za građane ostalo više svježe ribe.

Mjere su se većinom poštovale, a građani će Uskrs uglavnom proslaviti u krugu obitelji. Bit će ovo jedan sasvim drukčiji Uskrs, mnogo toga istoga, a opet i različitog čuje se među ljudima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!