15:51 / 03.06.2020.

Autor: Sanja Kos Bojanić/IMS/P.F./HRT

Tuča u središnjem dijelu Hrvatske

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tuča veličine lješnjaka padala je 15-ak minuta i bila je praćena olujnim vjetrom te potom i jakom kišom.
U nekim područjima središnje Hrvatske pala je obilnija tuča. Nešto iza podneva područje oko Koprivnice pogodila tuča, a zatim i područje Bjelovara. U Zagrebu je nevrijeme krenulo predvečer.

Prigradska naselja Jagnjedovac, Starigrad i Reka zahvatilo je jako nevrijeme, a uz kišu i grmljavinu bilo je i tuče koja je napravila velike štete na poljoprivrednim kulturama. Uništeni su usjevi, voćnjaci i vinogradi, a golema je šteta i na povrtnim kulturama.

Olujni i tučonosni oblaci došli su iz smjera Mađarske. Zbog jake kiše bilo je i nekoliko prometnih zastoja, stradalo je jedno krovište, a pojedini dijelovi grada, kraće su vrijeme ostali i bez električne energije.

Evo što kažu građani kojima je tuča uništila nasade.

Kako kažu, tuča veličine lješnjaka padala je 15-ak minuta i bila je praćena olujnim vjetrom te potom i jakom kišom.

Komunalne ekipe imale su mnogo posla pri uklanjanju zemlje, lišća i leda s prometnica. Mještani koprivničkih prigradskih naselja led su odgrtali lopatama.

U travnju su jutarnji mrazevi također nanijeli štete poljoprivrednicima i u većini općina Koprivničko-križevačke županije proglašena je elementarna nepogoda. I dok ponegdje još nisu završene prijave šteta od mraza, poljoprivrednici zbrajaju već nove štete.

Tuča i u Bjelovaru

I Bjelovar je oko 13 i 30 zahvatilo kratoktrajno nevrijeme, jaka kiša s tučom uz jaki vjetar. Prema informacijama službe 112 nema dojava o šteti, osim što su vatrogasci ispumpavali vodu u podrumu policijske postaje.

Nevrijeme i na području Zagreba

Obilno nevrijeme zahvatilo je i područje Zagreba, a što možete vidjeti u priloženim snimkama.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!