22:33 / 04.05.2019.

Autor: HRT

Tucaković: Bilo je teško izabrati koji su vatrogasci najbolji

-

-

Foto: - / -

Vatrogasci s obilježili svoj dan - blagdan sv. Florijana. U Mariji Bistrici održana je svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice.
Vatrogasci s obilježili svoj dan - blagdan sv. Florijana. U Mariji Bistrici održana je svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice.

- Vatrogasci obilježili svoj dan 

Uručena su i najviša priznanja, povelje i plakete za djelovanje u vatrogastvu. Zlatnu plaketu za najpothvat u 2018. dobili su vatrogasci DVD-a Rogoznica i Javna vatrogasna postrojba Grada Šibenika za sudjelovanje u spašavanju turskog broda Haksa. Ivan Milutinović iz Šibenika opisao je u HRT-ovoj emisiji "Tema dana" intervenciju spašavanja broda.

- Svaki je posao opasan na svoj način. Mi malo više izlažemo svoje živote. Kad nam zazvoni zvono, adrenalin proradi i samo gledaš kako ćeš ljudima pomoći, kazao je Milutinović.

Srebrnu plaketu dobila je javna vatrogasna postrojba grada Rijeke za gašenje požara u psihijatrijskoj bolnici Lopača. Ondje je nažalost jedna osoba poginula, 16 ih je ozljeđeno, ali je uz trud i hrabrost brojnih vatrogasaca izbjegnuta veća tragedija. Slavko Gauš, predsjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije, rekao je da je prostor bolnice bio zahtjevan i da je trebalo puno napora i požrtvovnosti da bi se uopće pacijente moglo izvući.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković istaknuo je da vatrogasci ne gase samo požare već sudjeluju u različitim intervencijama - skidaju mačke, love zmije, a rade i najteže intervencije poput onih u prometnim nesrećama.

- Sve više je nezgoda i na moru te ovom prilikom čestitam kolegama Rogoznice, Šibenika i Rijeke te svima onima koji su danas bili nagrađeni ili pohvaljeni. Bilo je jako teško izabrati koji su vatrogasci najbolji. Svi su jako dobri što svakodnevno i pokazujemo, rekao je Tucaković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!