13:49 / 04.12.2019.

Autor: M.Š./Hina

Tučnjava dviju obitelji u Brinju: Devet osoba kazneno prijavljeno

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Načelnik općine Brinje Zlatko Fumić Hini je kazao kako ima saznanje kako su u sukobu zapravo dvije žene pa su se u njihovu svađu umiješali muškarci.
Čak devet kaznenih prijava policija je podnijela nakon sukoba dviju obitelji 22. listopada u Brinju, a uz sedam muškaraca i žene koja će odgovarati za sudjelovanje u tučnjavi, 43-godišnjak je prijavljen za pokušaj ubojstva.

U policiji kažu da je 43-godišnjak koji je prijavljen za pokušaj ubojstva 22. studenoga oko 11 sati došao u dvorište obiteljske kuće 44-godišnjaka u Brinju sa sjekirom u rukama. 

Sjekirom je u glavu udario 40-godišnjakinju koja je prošla s lakšim ozljedama. No potom je došlo do tučnjave između 22-godišnjaka, 44-godišnjaka, 47-godišnjaka, 49-godišnjaka i 72-godišnjaka s jedne strane te maloljetnika, 32-godišnjakinje, 43-godišnjaka i 68-godišnjaka s druge strane.

Uz 40-godišnjakinju koja je sjekirom udarena u glavu lake je ozlijeđen i maloljetnik dok su s teškim ozljedama završili 43-godišnjak i 72-godišnjak.

U policiji kažu da su svi prijavljeni s područja Brinja, no ne otrkivaju detalje obračuna.

Načelnik općine Brinje Zlatko Fumić Hini je kazao kako ima saznanje da su u sukobu zapravo dvije žene pa su se u njihovu svađu umiješali muškarci.

- Svi su oni Romi, ali se izjašnjavaju kao Hrvati. Do sada nismo imali problema, ovo je prvi obračun između romskih obitelji u našoj općini. Iako o konkretnom slučaju ne znam točno što je uzrok sukoba, poručujem svima da osuđujem bilo kakvo nasilje te da takvo ponašanje nije civilizirano, kazao je Fumić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!