08:05 / 12.04.2018.

Autor: D.P./HRT

Tuđman: "Nakon 9. godina u NATO-u Hrvatska vojska stekla veliki ugled"

-

-

Foto: - / -

Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića održala se svečanost obilježavanja 9. godišnjice članstva Republike Hrvatske u NATO savezu.
Pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića održana je svečanost obilježavanja 9. godišnjice članstva Republike Hrvatske u NATO savezu.

Svečanosti su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, načelnik Glavnog Stožera OSRH-a general zbora Mirko Šundov te glavni znanstvenik NATO-a i čelnik Organizacije za znanost i tehnologiju NATO-a Thomas H. Killion.

"Hrvatska kao članica NATO-a svjesna je svoje odgovornosti za stabilnost međunarodnog poretka te već niz godina sudjeluje u mirovnim misijama i operacijama. Zbog svojeg iskustva, profesionalnosti i odgovornosti u izvršavanju svojih zadaća u NATO misijama Hrvatska vojska i njezini pripadnici stekli su veliki ugled i niz priznanja", rekao je Miroslav Tuđman, voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u parlamentarnoj skupštini NATO-a.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!