13:25 / 04.07.2020.

Autor: Senka Mošnja/Dnevnik 1/B.A./HRT

Turisti guštaju u Istri: "Ovdje je ležernije nego kod nas u Italiji"

-

-

Foto: - / -

Unatoč pojavi koronavirusa, radovi na turističkoj infrastrukturi u južnoj Istri nisu stali.
Unatoč pojavi koronavirusa, radovi na turističkoj infrastrukturi u južnoj Istri nisu stali. U Medulinu i Puli obnovljene su depandanse, uređeni hoteli, povećana je kvaliteta usluge u kampovima, koji su i dalje najtraženiji. Naša ekipa provjerila je situaciju na terenu.

Bregana vez većih gužvi, na Rupi se čeka više od sat vremena
Slovenija postrožila kontrolu na granici

15-ak tisuća gostiju na jugu Istre gušta na suncu jer gužve su ipak manje nego lani. A s epidemiološkom situacijom svi su dobro upoznati.

- Ne bojimo se jer mi ipak dolazimo iz Italije. Ovdje je mnogo ležernije nego kod nas, ne moramo baš stalno nositi maske, kaže Carmen, turistica iz Italije.

U medulinskom tek obnovljenom kampu najprije se pune komforne mobilne kućice.

- Koristimo godišnji odmor. I u Njemačkoj imamo kampove, ali ne ovakvo more! Hrvatska nije ni skupa, tjedni najam kućice je oko 1200 eura, a ima i puno sadržaja za djecu, kaže Peter iz Njemačke.

I na pulskoj Verudeli uložilo se u ušminkavanje hotela, ali i u obnovu pratećih sadržaja. Gosti sve više drže do zdravog života, bilo da je riječ o aktivnom odmoru ili o prehrani.

- Idemo na podizanje kvalitete, usluge i hrane, trendovi tako nalažu, nadam se da će gosti biti zadovoljni s novim objektom, s predivnim pogledom, rekao je Sandi Banović, voditelj ugostiteljskog objekta.Malo dalje, desetljećima zapušten ugostiteljski kompleks upravo se dovršava.

- Posla imamo, ne stignemo, korona je bila, stajali nismo, evo sad smo tu na hotelu završili te zgrade, kaže građevinski radnik Jarja Salihović.

Unatoč krizi, i depandanse su potpuno obnovljene u roku. No zasad zjape prazne. Teška godina ipak će usporiti dovršetak kultnog hotela Brioni, investicije teške 200 milijuna kuna.

- Morat ćemo nešto poduzeti. Iako smo planirali hotel obnoviti do 2021., to ćemo revidirati, rekao je Reli Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Groupa.

No, s hotelom Riviera, izgrađenim prije više od stoljeća, tvrtka nije željela riskirati. Usred krize uspjela je za 40-ak milijuna kuna otkupiti od države to povijesno zdanje u središtu Pule kojim upravlja desetljećima. Trenutačno se, u dogovoru s konzervatorima, izrađuju projekti obnove budućeg luksuznog hotela.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!