18:28 / 02.01.2018.

Autor: HRT

Turisti sve više otkrivaju Liku

-

-

Foto: - / -

Lika postaje turistički hit, a spoj planina, mora i jezera dobitna je kombinacija.
Ličko-senjska županija protekle je godine oborila rekorde kad je riječ o posjećenosti. Prednjače Plitvička jezera s više od milijun i sedamsto tisuća posjetitelja, no sve se više pokazuje potencijal kuća za odmor u podnožju Velebita. Lika postaje turistički hit, a spoj planina, mora i jezera dobitna je kombinacija.

Zbog juga dosta se snijega otopilo, ali zimski ugođaj na Plitvicama nije nestao. Očaravajuće Plitvice i ove su godine oborile rekorde kad je riječ o broju posjeta, ali i županija se našla u društvu najjačih turističkih odredišta.

Kuće za odmor, posebice u podnožju Velebita, sve su traženije, bilo ljeti ili zimi, i moraju se rezervirati dosta unaprijed.

Liku turisti sve više otkrivaju. Ona je oaza netaknute prirode koja na malom prostoru ima baš sve. Tako je turizam postao jedina gospodarska grana u toj županiji koja donosi sigurne prihode i obara rekorde.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!