Turisti u Crikvenici nezadovoljni brzim testiranjem - čeka se satima

06.08.2021.

13:10

Autor: Iva Črnjar Ivančan z/Dnevnik u podne/HTV

Turisti u Crikvenici nezadovoljni brzim testiranjem - čeka se satima

Turisti u Crikvenici nezadovoljni brzim testiranjem - čeka se satima

Foto: Screenshot / HTV

Turisti u Crikvenici pohrlili su na brzo antigensko testiranje. Ispred Doma zdravlja stvorile su se gužve već prvog dana testiranja koje organizira Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. Ispred Doma zdravlja te na punktu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo stvorile su se gužve i na testiranje se čekalo nekoliko sati. Pravo na povoljnije brzo testiranje za 40 kuna turisti ostvaruju predočavanjem dokaza da su barem tri noći proveli u Hrvatskoj.


Testira se na dvije lokacije, ispred Doma zdravlja te na punktu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Djelatnici Doma zdravlja za HTV su rekli da je i njih iznenadila današnja gužva. Naime, ispred Doma zdravlja turisti su čekali dva do tri sata kako bi obavili testiranje.

Gužva se nešto ipak smanjila nakon što je upućen dodatni tim pomoći kako bi ubrzali sam proces testiranja, a s druge strane neke od turista su uputili na testiranje na drugi punkt - u Thalassotherapiju u Opatiji, javila ie Iva Črnjar Ivančan za Dnevnik u podne HTV-a.

Danas je u Crikvenici prvi put počelo testiranje turista po povoljnijim cijenama. Brzi antigenski test ovdje mogu dobiti za 40 kuna. Zanimljivo je da mnogi od onih koje je ekipa HTV-a srela ispred Doma zdravlja nisu uopće imali informaciju o tome, prvi put su je neki čuli od nas.

Turisti moraju imati neki dokaz ili potvrdu da su proveli minimalno tri noćenja u Hrvatskoj. To mogu dobiti u hotelima, kampovima ili obiteljskom smještaju. Ono što je usporilo cijeli proces testiranja je sustav koji je u određenom trenutku zakazao, no rekli su nam iz NZJZ-a da je greška otklonjena.

Turisti su bili izrazito nezadovoljni, jedna turistkinja za HTV je rekla kako na test koji joj je potreban za povratak kući čeka 3-4 sata.

- Došla sam u 7.15. U 7.30 su trebali otvoriti. Red je već bio skoro kilometar! - kaže nam druga.

Dušanka Dragić Bradić, epidemiologinja i voditeljica ispostave NZJZ-a Crikvenica, kaže kako je postupak dosta spor jer za svaku naplatu od 40 kuna trebaju vaučer, odnosno potvrdu da su turisti boravili tri uzastopna dana na tim prostorima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!