16:49 / 12.06.2021.

Autor: Darko Santini/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Turističke zajednice na Opatijskoj rivijeri testiraju goste na koronavirus

Testiranje na koronavirus

Testiranje na koronavirus

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Turističke zajednice na Opatijskoj rivijeri uključile su se u testiranje gostiju na koronavirus. Tako će naša turistička odredišta vjerojatno privući više gostiju jer se testirani brzim testovima mogu vratiti u svoje matične države bez odlaska u karantenu. 

Gosti iz Kranja među prvim su turistima koji su na Opatijskoj rivijeri napravili brzi antigenski test pa se s odmora u Mošćeničkoj Dragi mogu vratiti u Sloveniju bez odlaska u karantenu. Ljudi su željni putovanja, zabave, pa im nije problem obaviti kratki test prije povratka u matične države.

- Ovaj centar će raditi svaki dan 2 sata između 11 i dva sata od ponedjeljka do nedjelje. Predviđen je za sve goste, bez prethodne najave mogu kod nas obaviti brzi antigenski test, ističe Petar Matković, medicinski tehničar.

U Opatiji nastavljaju s cijepljenjem građana, a odaziv je i dalje vrlo dobar. Neki spokojno primaju cjepivo, drugi s određenom bojazni, no cijepe se.

- Imamo ovako dobar odaziv, dobar interes. Nadajmo se da ćemo početkom turističke sezone, koja nam je, hvala Bogu, počela, cijepiti ne samo starije i bolesne, već sve ove kategorije stanovništva koje smo prije radili, nego i turističke djelatnike, govori Mario Sušanj, glavni epidemiolog za područje Liburnije.

Na Opatijskoj rivijeri ništa ne prepuštaju slučaju jer danas je dobiti i zadržati status COVID sigurne destinacije gotovo jedina formula za uspješnu turističku sezonu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!