17:38 / 25.10.2021.

Autor: Klaudia Modrić Plantarić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Turizam u Gorskom kotaru

Turizam u Gorskom kotaru

Turizam u Gorskom kotaru

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Gradi se na veliko u Gorskome kotaru. Ovo je samo jedno od 18 gradilišta na kojima će se graditi kuće za odmor. U pitoresknom naselju Hlevci domaćica Selma dočekuje nas u skradskoj nošnji.

Turizam u Gorskom kotaru

Turizam u Gorskom kotaru

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

- Hrvati su otkrili Gorski kotar i sve njegove ljepote.. snježne radosti, gastronomiju, govori Selma Seifert, iznajmljivačica kuće za odmor.

U Liču obitelj Vlahović, uz pomoć lokalne zajednice, turističke zajednice Gorskog kotara i sredstava iz EU fondova, ima velike planove.

- Počeli smo s uzgojem aronija, jabuka, krušaka, planiramo proširenje voćnjaka, rekla je Renata Korica Vlahović i dodala kako u sklopu toga planiraju izgraditi 3,4 mala bungalova gdje bi turisti mogli uživati u tipu robinzonskog turizma.

U prijevodu - robinzonski turizam na goranski način dočarat će: Gallix, Sandokan i Midnight Rain.  

- Imat ćemo klub, veliku štalu, kada djeca dođu moći će jahati.. ići ćemo vani na terene, natjecat ćemo se, govori Nina Vlahović iz Liča.

A još bolje je što se ponuda iz godine u godinu obogaćuje adrenalinskim turizmom.

- Sad trenutno živimo u Rijeci, ja studiram on radi. Inače smo iz Karlovca i Hrvatske Kostajnice. Htjeli smo nešto drugačije, avanturistički, da stvaramo neke uspomene, rekla je studentica iz Karlovca.

Riječanin Tin Horvat prije nepunih godinu dana svoju ljubav prema off road vožnji odlučio je podijeliti s gostima željnim takve zabave.

- Kroz priču smo shvatili da nam nedostaje sadržaja koji bi mogao zadržati ljude 3, 4 dana, a ne samo na jednu noć, naglašava Tin.

Četiri jezera, četiri špilje, Risnjak i bogate šume zovu vas u Gorski kotar kako bi uživali u još uvijek prihvatljivim temperaturama za aktivan odmor na čistome planinskom zraku...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!