10:55 / 25.09.2019.

Autor: HRT

Turudić: Vozio sam prebrzo potican od policijskog automobila

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je da ne zna činjenice u slučaju predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića koji je snimljen u prebrzoj vožnji.
Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić kažnjen je s tisuću kuna zbog prebrze vožnje u okolici Bjelovara.

U presudi tamošnjeg Općinskog suda stoji da je na mjestu gdje je dopušteno 80, Turudić vozio 132 kilometra na sat. Na ispitivanju se nije pojavio, a sud je potpuno prihvatio svjedočenje policajca koji je rekao da se Turudić nije odmah zaustavio policijskom presretaču. Predsjednik Županijskog suda održao je konferenciju za novinare s koje je poručio da nije bježao policiji.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković kazao je da ne zna činjenice u slučaju predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića koji je snimljen u prebrzoj vožnji. 

Večernji list piše da je Turudić zaustavljen tek iz drugog pokušaja. To je svjedočio bjelovarski policajac na raspravi na prekršajnom odjelu tamošnjeg Općinskog suda. 

U izjavi medijima Turudić je kazao da nije bježao policiji.

- Nekoliko kilometara me je slijedilo vozilo bez ikakvih oznaka na vrlo maloj udaljenosti, što je bilo jako neugodno. Čim su dali znak da je riječ o presretaču, zaustavio sam se, stao sa strane i dao im dokumente. Poslije sam se žalio na rješenje policije. Puno je teži prekršaj ne postupati po nalogu policije, nego prebrzo voziti. Ja sam prebrzo vozio potican od policijskog automobila, kazao je Turudić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!