13:15 / 04.04.2019.

Autor: Aanamarija Škorić/E.L.S./HRT

Tužba zbog imenovanja ravnatelja NP-a Krka

-

-

Foto: - / -

No za ravnateljicu je imenovana šibenska ekonomistica Nella Slavica. Ona pred kamere nije htjela. Uputila je na Ministarstvo koje je i provelo natječaj.
Zbog imenovanja ravnatelja Nacionalnog parka Krka jedna od šestero kandidata na tom natječaju podnijela je tužbu na splitskom Upravnom sudu.

Tužbu protiv Ministarstva zaštite okoliša podnijela je Ljiljana Zmijanović, doktorica znanosti i nezaposlena hrvatska braniteljica iz Šibenika. Zatražila je od suda poništenje natječaja za ravnatelja Nacionalnog parka Krke jer je, tvrdi, najkvalificiraniji kandidat i da bi kao hrvatska braniteljica trebala imati prednost pri zapošljavanju.

Ogorčena je, tvrdi, jer se grubo krše njezina prava. Poziva se na zakon koji nezaposlenim braniteljima daje prednost ako kandidati imaju iste uvjete. Kao doktorica znanosti uvjerena je da ih ispunjava. Ima, kaže, više od 700 stranica radova čija je tema upravljanje zaštićenim područjima - dakle menadžersko planiranje i upravljanje. Ima i 12 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima u Nacionalnom parku Krka...

No za ravnateljicu je imenovana šibenska ekonomistica Nella Slavica. Ona pred kamere nije htjela. Uputila je na Ministarstvo koje je i provelo natječaj.

- Uzimajući u obzir dostavljenu koncepciju rada i razvoja Javne ustanove Nacionalni park Krka, dosadašnje radno iskustvo te ostvareni broj bodova u natječajnom postupku, kandidatkinja je izabrana na temelju zakonito provedenog natječaja, priopćeno je iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

A preporuku za natječaj Ljiljani Zmijanović dalo je Ministarstvo branitelja. Podržali su ju i šibenski veterani.

Ljiljana Zmijanović pokrenula je i upravni postupak. Nadležnost je to inspekcije rada. Kršenje prava prednosti zapošljavanja hrvatskih branitelja temelj je i tužbe na Upravnom sudu u Splitu. Presuda bi trebala biti donesena do kraja lipnja. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!