11:58 / 07.07.2020.

Autor: V.K./Hina

Tvrtka Ane Karamarko lani ostvarila 1,28 milijuna kuna dobiti

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tvrtka Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka osumnjičene zbog gospodarskih malverzacija, prošle je godine ostvarila dobit od 1,28 milijuna kuna.
Tvrtka Drimia Ane Karamarko, supruge bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka osumnjičene zbog gospodarskih malverzacija, prošle je godine ostvarila dobit od 1,28 milijuna kuna, objavljeno je u računu dobiti i gubitka za poduzetnike predanom Fini.

Istražni zatvor za 10 osumnjičenih u akciji Flajš

Tvrtka Drimia lani je ostvarila 4,38 milijuna kuna ukupnih prihoda i rashode od 2,77 milijuna kuna te je nakon poreza na dobit od oko 326.000 kuna, ostvarila dobit od 1,28 milijuna kuna, odnosno 1,1 milijun kuna više od dobiti ostvarene 2018.

Drimia je osnovana 2012. i sa sloganom "Samo je san stvarnost" posluje kao agencija za integrirane medijske strategije, za zakup medija i medijsko planiranje i odnose s javnošću.

Ana Karamarko bila je krajem svibnja uhićena u akciji Flajš u kojoj je zbog gospodarskog kriminala privedeno tridesetak osoba. No, nakon ispitivanja puštena je da se brani sa slobode jer Uskok za nju nije zatražio istražni zatvor.

Branitelj Ane Karamarko, odvjetnik Ivo Farčić, tada je kazao je da je njegova branjenica iznijela kratku obranu i zanijekala počinjenje djela za koje se sumnjiči.

- Ona se sumnjiči za ispostavu fakture od oko 400.000 kuna za isporučenu uslugu, no ne sumnjiiči ju se da je taj novac zadržala za sebe, kazao je Farčić.

Na čelu kriminalne skupine osumnjičene za zločinačko udruženje, utaju poreza ili carine, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganje u tim nedjelima, ali i za pranje novca navodili su se Tomislav Pavković i Oliver Kolobarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!