16:41 / 10.04.2021.

Autor: T.V./HRT

TZ grada Zagreba osigurava testiranje na koronavirus za strane posjetitelje

TZ grada Zagreba osigurava testiranje na koronavirus za sve strane posjetitelje

TZ grada Zagreba osigurava testiranje na koronavirus za sve strane posjetitelje

Foto: HTV / HRT

U Zagrebu trenutačno boravi oko dvije tisuće inozemnih gostiju, a kako bi potaknula njihov dulji ostanak, Turistička zajednica Grada osigurala im je mogućnost testiranja prije povratka u njihove zemlje.

Oni s barem jednim noćenjem trebaju se prijaviti Centru za posjetitelje na Trgu bana Jelačića. Nekoliko turista iz Danske i Italije to je već učinila, a od 15 sati počelo je njihovo testiranje na punktu na Europskom trgu.

Polovinu troškova sufinancira Turistička zajednica.

- Turistička zajednica grada Zagreba će sufinancirati troškove testiranje u visini od 50%. Čini nam se da je to dobra odluka jer bi se gosti mogli odlučiti produljiti svoj boravak u gradu uz smanjenu cijenu troška testiranja, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.


Prijaviti se mogu u Centru za posjetitelje na glavnom zagrebačkom trgu, a uz prethodnu najavu, testiranje će moći obaviti i vikendom. Provodit će se u sanitetskom vozilu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!