14:00 / 24.05.2019.

Autor: Hina/HRT

U akciji Batana šestero uhićenih zbog droge i oružja

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon osam mjeseci istraživanja ta je akcija rezultirala uhićenjem šest osoba sa šireg pulskog područja, doznaje se u petak u policiji.
Nešto manje od šest kilograma marihuane, pet i pol tisuća ecstasyja, 20 grama kokaina, manja količina amfetamina, 260 tisuća kuna i 20 pištolja s 410 komada pripadajućeg streljiva zaplijenjeno je u velikoj operativnoj akciji "Batana". Nakon osam mjeseci istraživanja ta je akcija rezultirala uhićenjem šest osoba sa šireg pulskog područja, doznaje se u petak u policiji.

Voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić kazao je da je akcija imala za cilj suzbijanje trgovine drogom na istarskom području te da je u samoj završnoj realizaciji, osim droge, dovela i do zapljene oružja, a tada su utvrđena i kaznena djela iz te oblasti. Potvrdio je da su osumnjičene i uhićene osobe poznate policiji, a neke od njih već su i kažnjavane.

Načelnik sektora krim-policije PU istarske Mladen Matika novinare je izvijestio da je u akciji prijavljeno šest osoba i to za neovlaštenu proizvodnju i promet droga 35-godišnji S. B., 25-godišnji S. R. i  41-godišnji E. V., dok su 34-godišnji N. V., 29-godišnji S. D. i 47-godišnji J. K. osim za drogu prijavljeni i zbog ilegalnog oružja.

- U realizaciju ove akcije išlo se jučerašnjeg dana kada je na riječkom području uhićena jedna osoba, drugoprijavljeni, s većom količinom oružja. Nakon toga jučer poslijepodne na području Pule uhićeno je još pet osoba, a prilikom uhićenja provedene su pretrage osoba, stanova i prostora - istaknuo je načelnik Matika te dodao da će svi osumnjičeni tijekom dana biti privedeni u pritvorsku jedinicu.

Voditelj kriminalističkog istraživanja Goran Rebić poručio je kako je ovaj slučaj dobar primjer proaktivnog djelovanja policije jer su "prvo detektirali moguće počinitelje, a kasnije spriječili iste da na ilegalno tržište stave veću količinu droge, ali i oružja koje je bilo namijenjeno drugim kriminalnim skupinama na području više zemalja Europske unije".

- Preventivno djelovanje pokazalo se kao izrazito uspješno i ključno - zaključio je Rebić, dodajući kako je tijekom istraživanja utvrđeno već nekoliko prodaja od kojih i potječe taj privremeno oduzeti novac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!