U akciji "Podijelimo radost Božića" prikupljeno pet tona pomoći za Petrinju

18.12.2022.

21:32

Autor: Hina/HRT

Caritas

Caritas

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Humanitarna akcija Caritasa Dubrovačke biskupije "Podijelimo radost Božića" uspješno je završena u nedjelju u svom šesnaestom izdanju, a za stanovnike kontejnerskog naselja u Petrinji prikupljeno je pet tona hrane i higijenskih proizvoda.

Pomoć sadrži 340 paketa nekvarljive prehrambene proizvode i higijenske potrepštine, koje je više od 500 građana Dubrovnika ovog vikenda kao darove donijelo na tradicionalno mjesto okupljanja na dubrovačkim Pilama.

Moglo se napisati i čestitku, ali i kupiti uratke iz Caritasove kreativne radionice.

Ukupno je prikupljeno 340 paketa. Uz to će kamionom biti upućene oko tri tone voća i povrća.

Kamion s prikupljenim namirnicama će u ponedjeljak ujutro krenuti prema Petrinji.

"Zahvalni smo Bogu i svim donatorima što smo završili još jednu humanitarnu akciju i to 16. po redu. Bogu smo zahvalni posebice na lijepom vremenu te što je i ove godine u srca Dubrovčana stavio poticaj da budu dio ove akcije kroz koju se prikupilo oko 350 paketa. To vrijeme omogućilo je radosne susrete na Pilama. I ovogodišnja pošiljka je pošiljka ljubavi i podrške koju Dubrovnik svake godine uputi potrebitima izvan Dubrovačke biskupije", poručili su iz Caritasa Dubrovačke biskupije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!