10:06 / 27.12.2021.

Autor: M.M./HRT/Hina

U akciji "Spojimo hrvatska srca" darovi za djecu udomiteljskih obitelji

U akciji "Spojimo hrvatska srca" darovi za djecu udomiteljskih obitelji

U akciji "Spojimo hrvatska srca" darovi za djecu udomiteljskih obitelji

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Za 264 djece iz udomiteljskih obitelji Zaklada "Hrvatska za djecu" je u akciji "Spojimo hrvatska srca" osigurala personalizirane darove i dostavila ih na njihove kućne adrese.

Drugu godinu zaredom Zaklada Hrvatska za djecu uspjela je u svom nesebičnom i plemenitom naumu organiziravši akciju "Spojimo hrvatska srca" kojom je ovih blagdana usrećila 264 djece iz udomiteljskih obitelji i biološke djece udomitelja. Na njihove adrese, prema želji svakog djeteta, dostavljeni su darovi koje je Zaklada zajedno sa svojim donatorima marljivo prikupljala proteklih mjesec dana, izvijestili su iz Zaklade.

U prikupljanju darova Zakladi su pomogli mnogi građani i brojne pravne osobe. Akciji su se odazvali učenici 8.a razreda OŠ Dragutina Kušlana iz Zagreba, djelatnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, djelatnici Državnog izbornog povjerenstva te brojni drugi.

Popis skromnih želja djece iz udomiteljskih obitelji, ali i biološke djece udomitelja, Zaklada je svakoga dana objavljivala na svojoj Facebook stranici. Slušalice za mobitel, kozmetika, slatkiši, trenirka, lutka, igračke... neke su od želja koje su djeci ostvarile ovog Božića.

- Iznimno smo sretni i ponosni na odaziv brojnih građana, donatora te svih koji su i ove godine svojim sudjelovanjem pomogli u ostvarivanju dječjih blagdanskih želja. Ove smo godine dobili 91 prijavu udomiteljskih obitelji na javni poziv, a 89 udomitelja je dostavilo potrebnu dokumentaciju za aktivno sudjelovanje u akciji, izvijestila je upraviteljica Zaklade Hrvatska za djecu Renata Gubić.

Pritom su, kaže, surađivali s Centrima za socijalnu skrb i udrugama udomitelja.

- Zaklada je ispunjavala želje djece koje su bile razumne, u skladu s dobi djeteta te u skladu s vrijednostima koje zaklada promiče. Kao i prošle godine, svi zajedno pokazali smo veliku empatičnost prema najmlađima te ćemo s posebnim zadovoljstvom uručiti darove djeci, rekla je Gubić te zahvalila donatorima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!