U Aržanu 25. memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović"

13:45 / 24.07.2021.

Autor: Dnevnik u podne/Tatjana lisičin/Regionalni dnevnik/HTV/IMS

Odana je počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi Domovinskog rata

Odana je počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi Domovinskog rata

Foto: HRT / IMS

U Aržanu se održava 25. memorijalni malonogometni turnir "Josip Jović".

Prije svečanog otvorenja odana je počast Josipu Joviću, prvoj žrtvi Domovinskog rata, u njegovu rodnom mjestu, polaganjem vijenaca na njegov grob.

Na turniru sudjeluju ekipe policijskih uprava i braniteljskih udruga, a na svečanost su stigli ministri Tomo Medved i Davor Božinović. Također su obišli radove na budućem Memorijalnom centru.


Memorijalni turnir okupio je dvadeset šest nogometnih ekipa iz cijele Hrvatske. 

- Drago nam je što se možemo svake godine okupiti i što možemo provesti jedno određeno vrijeme zajedno. Srce nam je veliko kao kuća, govori Damir Živković, Udruga policije Vukovar.

- Rat nisam doživio, ali ovo kad sve skupa vidim, probude se velike emocije. Ovo je veliko zadovoljstvo i čast za sve nas, naglašava Jerko Čubura, kapetan ekipe PU SDŽ-a.

- Značaj turnira je da se ne zaboravi žrtva Josipa Jovića, istaknuo je Miomir Bubalo, predstavnik organizatora, Udruga policijskih branitelja Domovinskog rata, Imotski.

Čast je i privilegija biti danas u Aržanu, istaknuo je ministar Božinović.

- Prilika da se zahvalimo svim ljudima koji su održali ovu tradiciju već 25 godina, da ih podržimo u svemu što rade u budućim projektima, rekao je Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.

- Iznimno sam sretan da se odazvao velik broj hrvatskih branitelja kroz Memorijal Josip Jović. To je tradicija na koju smo ponosni i na tragu toga nastavljamo dalje, naglasio je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja.

Oko tri milijuna i tristo tisuća kuna vrijedan budući Memorijalni centar, čulo se u Aržanu, bit će mjesto okupljanja i sjećanja na najteže dane novije hrvatske povijesti. Otvorenje Centra planira se na idućem Memorijalnom turniru 2022.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!