14:38 / 22.01.2019.

Autor: HRT

U Belišću sva djeca imaju besplatan vrtić

-

-

Foto: - / -

Odluku o vrtićima još 28. siječnja treba potvrditi Gradsko vijeće, no roditelji više od 1. siječnja ne moraju plaćati vrtić za svoju djecu.
U Belišću su potkraj prošle godine snizili cijene vrtića s 410 na 300 kn. Onda je gradska uprava odlučila da će sva djeca u Belišću od nove godine imati besplatan vrtić.

Odluku o vrtićima još 28. siječnja treba potvrditi Gradsko vijeće, no roditelji više od 1. siječnja ne moraju plaćati vrtić za svoju djecu.

Višak novca djelomično se pojavio nakon obnove zgrade vrtića. Lani je završen projekt energertske rekonstrukcije matičnog objekta, a vrijednost tog projekta bila je oko milijun eura, odnosno 6 milijuna 914 tisuća kuna.    Računi za energente tako su smanjeni za gotovo četiri petine. Osim toga, porezna reforma s početka 2018. godine manje razvijenim gradovima oslobodila je dodatan novac. Belišću se tako proračun povećao za četvrtinu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!