U Belom Manastiru otvorene treće policijske sportske igre

27.05.2023.

13:52

Autor: Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Otvorene treće policijske sportske igre

Otvorene treće policijske sportske igre

Foto: Vijesti / HRT

U Belom Manastiru otvorene su treće policijske sportske igre, koje su okupile oko 150 sudionika iz deset država. Natječu se u brojnim borilačkim sportovima da bi građanima pokazali kako policajci treniraju i kako se može obraniti i svladati napadača. 

Kada se nauče određeni potezi iz sportova kao što su džiju-džicu ili karate, njima se mogu koristiti i građani, posebno ranjive skupine.

Okupili su se ovdje majstori borilačkih vještina, ali i oni najmlađi.

- Policija je spremna, međutim tu spremnost želimo podijeliti s našim građanima da i oni se znaju i mogu obraniti od bilo kakvog slučajnog incidenta. Najbolje da ne bude nikad, ali ako im zatreba, evo, mi ćemo ih naučiti kako se to radi, rekao je načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece.

- Imamo tradicionalno džiju-džicu, aikido, džudo, hrvanje, mačevanje, boks, poručio je predsjednik džiju-džicu federacije za RH i BiH Željko Dalić.

- Mačevanje je jedan od najstarijih borilačkih sportova u povijesti čovječanstva, dakle, potpuno opravdano je ovdje, mogu reći da je možda u Hrvatskoj vojsci i policiji nepravedno zapostavljen, dodao je predsjednik MK "Dmitar Zvonimir", Branko Lozančić, Osijek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!