U Benkovcu više nema izgubljenih u prijevodu

04.10.2018.

17:14

Autor: M.Š./I.H./HRT

default error photo
Benkovački kraj zbog sve boljih turističkih rezultata osposobljava domaćine seoskih imanja - počeo je besplatan tečaj engleskoj jezika.
Turizam daleko od mora, Dalmatinska zagora, i nije više vijest da bilježi bolje rezultate nego obala. Seoska imanja s bazenima bez pametnih telefona i WI-Fi-ja ono su što traže gosti dublja džepa. Upravo, benkovački kraj zbog toga i osposobljava svoje domaćine seoskih imanja. Naime, počeo je tečaj engleskoj jezika, besplatan, na prvom satu čak 100 zainteresiranih. Mahom, stariji ljudi koji su u školi učili ruski.

I profesor je iznenađen koliko Benkovčana želi učiti engleski. Premašili su sva očekivanja. Trebaju još jednog profesora te povećati broj skupina. "Na tečaj je prijavljeno, evo zadnje brojke govore oko 100 ljudi, rekao je profesor engleskog jezika u Benkovu Marko Morić.

Predsjednik Turističke zajednice, malo je reći, ponosan na svoje sugrađane. Neki polaznici na tečaj dolaze i s obale. "Odaziv je i više nego dobar. Mi smo već sami iznenađeni. Mislim da smo pokrenuli jedan novi trend u Ravnim kotarima. Znači, cjeloživotno obrazovanje odraslih, izjavio je Vanja Čvrljak, predsjednik TZ-a Benkovac.

Kada Benkovčani iznesu svoje delicije na stol, zasigurno nema izgubljenih u prijevodu. Ruku na srce, njihova dobra hrana i srdačnost ruše sve jezične barijere. Ali pokoja engleska riječ ne škodi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!