U Bijelom Brdu i kod Petrijevaca pronađena eksplozivna sredstva

25.06.2022.

11:31

Autor: T.V./HRT/Hina

Ručne bombe

Ručne bombe

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

Na dvije lokacije u Osječko-baranjskoj županiji, u Bijelom Brdu i kod Petrijevaca, građani su u petak pronašli veću količinu različitih minsko-eksplozivnih sredstava, izvijestila je u subotu osječko-baranjska policija.

U petak ujutro, u Bijelom Brdu, kod Osijeka, 36-godišnjak je prilikom izvođenja radova na zemlji pronašao pet projektila raketnog bacača M79, kalibra 90 milimetara.

Na mjesto pronalaska došao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način uništio jedan projektil, a ostala četiri uklonio.

U petak popodne u blizini mjesta Petrijevci, na valpovačkom području 43-godišnjak je prilikom čišćenja pomoćnih prostorija pronašao dvije ručne bombe M/75, dvije protupješačke mine PMA 2 i jednu protupješačku minu PMR 2A.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je, po dolasku na mjesto pronalaska, na siguran način uklonio bombe i protupješačke mine.

U policiji pozivaju građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Također ih upozoravaju da takva sredstva ne donose u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja, već da o namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!