19:32 / 17.09.2018.

Autor: I.M./Hina

U Biogradu počela gradnja šest POS-ovih zgrada

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U šest POS-ovih zgrada u Biogradu uselit će se još 36 mladih obitelji. Rok završetka radova predviđen je za 2019.
U Biogradu je položen temeljni kamen za novih šest zgrada iz Programa poticane stanogradnje (POS), priopćeno je iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Istaknuto je kako je dosad više od osam tisuća mladih obitelji u Hrvatskoj zahvaljujući ovoj popularnoj mjeri riješilo svoje stambeno pitanje.

U šest POS-ovih zgrada u Biogradu uselit će se još 36 mladih obitelji. Rok završetka radova predviđen je za 2019.

"Koliko za Biograd znači da 36 mladih obitelji ostane tu živjeti i da zasnuju svoju obitelj ne treba posebno naglašavati", rekao je ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

Poticana stanogradnja pokazala se kao uspješan model trajnog rješavanja stambenog pitanja, za kojim vlada veliki interes građana.

"U današnje vrijeme, svjesni problema i potreba mladih, pružanje pomoći i potpore tim mladim ljudima shvaćam kao obvezu i dužnost. U idućem razdoblju planiramo izgradnju još 1000 POS-ovih stanova. Ukupno će to biti 9000 obitelji koje su iskoristile ovu mjeru, a koja im je možda i jedina mogućnost rješavanja stambenog pitanja," najavio je ministar Štromar.

Podsjetio je da osim programa POS-a, Ministarstvo ima i drugi uspješan model stambenog zbrinjavanja. Subvencionirani krediti za kupnju stana i kuće, odnosno za gradnju kuće, mjera je koju je dosad prepoznalo oko 3400 obitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!