U Bjelovaru zasađeno 110 sadnica različitih vrsta stabala

24.11.2022.

13:30

Autor: HRT/IMS

Bjelovar

Bjelovar

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

U sklopu akcije "Zasadi stablo, ne budi panj", u Bjelovaru je u sedam dana studenoga posađeno 110 sadnica različitih vrsta stabala. Jedna od lokacija sadnje bila je i novouređena Baranjska ulica pokraj novog Gradskog stadiona, gdje su posađena 43 stabla. 

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak istaknuo je kako je cilj što više ozeleniti grad posebice zbog klimatskih promjena, zbog hlada i snižavanja temperatura. Plan je i uređenje Sportsko rekreacijskog parka uz novoizgrađeni nogometni stadion.

- U nekoliko naselja grada Bjelovara će se na proljeće dodatno saditi stabla, dakle i mimo ove akcije grad Bjelovar će još dodatno zasaditi stabla. Vidjeli ste i sami da smo promjenili koncept samoga korza gdje će po našoj procjeni biti 30% više zelenila, rekao je Dario Hrebak, bjelovarski gradonačelnik.

- Naše krajobrazne arhitektice su pri samome kraju, oko Božića očekujemo da bi projekt mogao biti gotov. Imamo najava da će se projekti Zelene infrastrukture finacirati iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije tako da će grad Bjelovar definitivno biti spreman da se aplicira. One će ponuditi nekoliko rješenja, a mi ćemo odabrati ono za što ćemo smatrati da je najadekvatnije, dakle sportsko rekreacijska namjena, dječja igrališta, možda nekakve staze, kišne vrtove, rekla je Kristina Kocur, pročelnica za Odjela za komunalne poslove i uređenje prostora Bjelovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!