12:38 / 28.01.2022.

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

U bolnici Čakovec otvoren rekonstruirani Odjel abdominalne i dječje kirurgije

Bolnica Čakovec

Bolnica Čakovec

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

U Županijskoj bolnici Čakovec u petak je otvoren rekonstruirani Odjel abdominalne i dječje kirurgije, a investicija Međimurske županije vrijedna je 4 milijuna kuna.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović naglasio je da su i u vrijeme COVID pandemije nastavili s podizanjem kvalitete skrbi za pacijente.

- U trenutku kada je bolnica imala 130 COVID pacijenata nismo zaboravili da treba podizati kvalitetu skrbi, poboljšavati uvjete za naše pacijente, ali i za djelatnike. Odjel abdominalne i dječje kirurgije sada je odjel 21. stoljeća - rekao je Šegović.

Na jednom od najstarijih odjela Županijske bolnice Čakovec radi pet specijalista abdominalne i jedan dječje kirurgije, dva specijalizanta abdominalne i jedna specijalizantica dječje kirurgije te 12 medicinskih sestara. Pročelnik Službe kirurških djelatnosti Dražen Krištofić kazao je kako su na odjelu prošle godine zbrinuli 1003 pacijenta, među njima 139 djece.

- Broj operativnih zahvata bio je 1499, od čega je operirano 120 djece. Kroz jednodnevnu kirurgiju učinjena su 942 zahvata, od čega 65 djece - naveo je Krištofić.

Međimurska županija za rekonstrukciju Odjela abdominalne i dječje kirurgije izdvojila je 4 milijuna kuna. Župan Matija Posavec naglasio je da kao regionalna samouprava ne mogu utjecati na materijalna prava i plaće liječnika, ali mogu stvarati bolje materijalne uvjete da pacijenti budu zadovoljniji, a liječnici motiviraniji.

- Ovaj odjel nakon dugo vremena radi i resekcije aneurizme abdominalne aorte, što je velika stvar za naš zdravstveni sustav i standard. Ako smo s tim projektom napravili samo jedan mali korak u uvjetima i standardu, a mislim da jesmo, onda smo svi sretni i veseli - zaključio je župan Posavec.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini dodala je da je svako ulaganje u bolnicu ulaganje u ljude koji žive na području Međimurske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!