15:44 / 04.02.2019.

Autor: V.K./Hina

U bolnici Vrapče otvoren novouređeni prostor Radiologije i pušten u rad CT

Fotografija:Robert Anic/PIXSELL

Fotografija:Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zavodu za dijagnostiku i intenzivno liječenje Klinike za psihijatriju Vrapče otvoren je novouređeni prostor Radiologije i pušten u rad prvi CT uređaj u toj bolnici vrijedan dva milijuna kuna.
U Zavodu za dijagnostiku i intenzivno liječenje Klinike za psihijatriju Vrapče u ponedjeljak je svečano otvoren novouređeni prostor Radiologije i pušten u rad prvi CT uređaj u toj bolnici vrijedan dva milijuna kuna.

Svečanom otvaranju, uz ravnatelja i osoblje bolnice, nazočili su ministar zdravstva Milan Kujundžić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

- CT donosi veliku dobrobit za bolnicu i pacijente koji nerijetko imaju indikaciju za hitni CT i za CT dijagnozu, rekao je ministar Kujnudžić te dodao kako je Vlada to prepoznala i osigurala sredstva.

Ravnatelj Klinike za psihijatriju Vlado Jukić istaknuo je kako će novi CT pospješiti dijagnostiku i da je taj uređaj "važna karika" u dijagnostici bolesnika budući da, prema nekim istraživanjima, gotovo jedan posto psihijatrijskih bolesnika u osnovi ima nekakav proces na mozgu. - Sada se praktički rutinski kod svake prve psihoze radi CT mozga, dodao je.

Ukupno je u prostor Radiologije uloženo 2,5 milijuna kuna, s tim da je Grad Zagreb osigurao 560.000 kuna, dodao je.

- Konačno Ministarstvo zdravstva i Grad Zagreb rade zajedno, sinergijski, da bi dizali standard u zdravlju koje Zagrepčani zaslužuju, ustvrdio je gradonačelnik Bandić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!