18:20 / 05.03.2019.

Autor: Anita Markovina Radnić/P.F./HRT

U borbi protiv agresivnog kukca i Hrvatska ratna mornarica

-

-

Foto: - / -

U borbi protiv malog, ali agresivnog kukca, pomaže i HRM. Najnovija je ovo potvrda, kaže ministar obrane Damir Krstičević, da koncept domovinske sigurnosti odlično funkcionira.
Prijenosnom mini-žičarom počelo je sustavno uklanjanje stabala na splitskom Marjanu. Do prvog travnja planira se posjeći i ukloniti čak 20.000 borova koje je napao potkornjak.

Kao da je protutnjao uragan. Pet tisuća kubičnih metara potkornjakom zaraženog drveća podhitno mora s Marjana. Nametnik samo što se nije probudio! Splićani ostaju bez trećine park-šume, a u izvlačenju će stradati i pokoje zdravo stablo. Dojam je novinara da mini-žičara radi sporo.

U borbi protiv malog, ali agresivnog kukca, pomaže i Hrvatska ratna mornarica. Najnovija je ovo potvrda, kaže ministar obrane Damir Krstičević, da koncept domovinske sigurnosti odlično funkcionira.

Svu drvnu masu za milijun kuna, otkupit će izvođač radova iz Delnica i od nje napraviti pelete. Za piljenje, odvoz, i pošumljavanje koje bi trebalo početi najesen novca će biti.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!