11:46 / 02.09.2020.

Autor: D.M./HRT

U Brodsko-posavskoj županiji 11 novih slučajeva

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

Pet je novozaraženih osoba iz Slavonskog Broda, tri iz Nove Gradiške te po jedna u općinama Velika Kopanica, Slavonski Šamac i Gundinci.
U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 11 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, pripćio je županijski stožer. Pet je novozaraženih osoba iz Slavonskog Broda, tri iz Nove Gradiške te po jedna u općinama Velika Kopanica, Slavonski Šamac i Gundinci. 

- Koronavirus - nove informacije

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 403, dok je broj aktivnih slučajeva 125 (2 aktivne osobe manje u odnosu na jučerašnji dan). Hospitalizirano je 5 osoba (1 osobe manje u odnosu na prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 750 osoba (75 osoba više u odnosu na prethodni dan). U županijskom karantenskom objektu trenutno se nalazi 1 pozitivna osoba.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!