U Brodsko-posavskoj županiji 12 novozaraženih

09.07.2020.

15:39

Autor: P.F./Hina

default error photo
U Brodsko-posavskoj županiji ima 57 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.
U Brodsko-posavskoj županiji 12 je novozaraženih, izvijestio je ravnatelj županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković.

Kako je rekao Cvitković, od tog broja njih 11 su kontakti poznatih zaraženih osoba, a za jednu osobu utvrđuje se izvor zaraze. 

U slavonskobrodskoj bolnici trenutačno je jedna osoba pozitivna na koronavirus i ona je bila podvrgnuta operativnom zahvatu koji nema veze sa zarazom.

U Brodsko-posavskoj županiji ima 57 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

U vezi s jučerašnjom informacijom o zaraženima s jednog privatnog okupljanja, novinari su pitali je li riječ o proslavi ređenja jednog svećenika u Slavonskome Brodu, a Cvitković je odgovorio kako zbog moguće stigmatizacije neće komentirati privatna okupljanja.

Mijo Kršić iz brodsko-posavske Policijske uprave potvrdio je na upit novinara da su među pozitivnima na koronavirus i dva policijska službenika.  Rekao je kako je riječ o osobama koje rade u uredima i nisu u izravnom kontaktu s građanima te da su, prema proceduri, testirani i oni koji su s njima bili kontaktu, a njihovi su nalazi bili negativni.

Od šezdesetak slavonskobrodskih djelatnika iz zdravstvenog sustava koji su trenutačno u samoizolaciji nijedan nije liječnik, rekao je pomoćnik ravnatelja bolnice Boris Hrečkovski.

Dio djelatnika tijekom vikenda bit će ponovno testiran te se očekuje da će početkom sljedećeg tjedna ponovno biti na poslu, rekao je.

U toj su županiji od početka pandemije 102 osobe bile zaražene koronavirusom. 

Načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Stjepan Bošnjaković ponovno je pozvao organizatore skupova da poduzmu sve potrebne mjere. 

Posebno je zahvalio onima koji su otkazali nekoliko velikih skupova, poput Motorijade na Strmcu, Rock-festivala u Starcima i Ribarske večeri u Davoru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!