11:06 / 04.09.2020.

Autor: B.A./HRT

U Brodsko-posavskoj županiji 16 novih slučajeva

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Slavonskom Brodu 11 je novozaraženih, dvoje u općini Donji Andrijevci te po jedna osoba u općinama Sibinj, Gornja Vrba i Vrpolje.
U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 16 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, priopćeno je u petak prijepodne.

Epidemija koronavirusa - najnovije informacije

U Slavonskom Brodu 11 je novozaraženih, dvoje u općini Donji Andrijevci te po jedna osoba u općinama Sibinj, Gornja Vrba i Vrpolje.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 425, dok je aktivnih slučajeva 117 (jedna osoba više u odnosu na prethodni dan).

Hospitalizirane su tri osobe, jedna manje u odnosu na prethodni dan. Nema hospitaliziranih osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutačno je na području Brodsko-posavske županije 679 osoba (71 osoba manje u odnosu na prethodni dan).

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije i nadalje poziva građane, kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja, da se privremeno suzdrže od organizacije takvih događaja te da dosljedno provode mjere i poštuju preporuke HZJZ-a za sprječavanje zaraze koronavirusom ako ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju.

- Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!