10:52 / 13.09.2020.

Autor: I.D./HRT

U Brodsko-posavskoj županiji sedam novozaraženih

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 516, dok je broj aktivnih slučajeva 105.
U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije evidentirano je sedam novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (3), općina Vrbje (2) te po jedna osoba s područja grada Nove gradiške i općine Davor.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 516, dok je broj aktivnih slučajeva 105 (dvije aktivne osobe više nego prethodni dan). Hospitalizirano je devet osoba (isto stanje kao i prethodni dan), nema hospitaliziranih osoba na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 493 osobe (17 osoba manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ako ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!