U Čakovcu predstavljen projekt "No boundaries"

24.01.2023.

13:26

Autor: Vijesti/IMS/I.Z./HRT

U Čakovcu predstavljen projekt "No boundaries"

U Čakovcu predstavljen projekt "No boundaries"

Foto: Vijesti / HRT

Projekt "No boundaries", čiji je cilj osobe s invaliditetom uključiti u sportske i druge aktivnosti, predstavljen je u Čakovcu. Nositelj projekta je Međimurska županija, a partneri Razvojna agencija jezera Balaton iz Mađarske te slovenska općina Lendava. 

Svaka na svom području nastojat će pomoći sugrađanima s invaliditetom da se aktivnije bave različitim sportovima, posebno na vodi - rijekama i jezerima.

Projekt vrijedan dvjesto tisuća eura financiran je iz programa Erasmus plus sport i provodit će se od 1. veljače osamnaest mjeseci.

- Općina Lendava je proteklih godina jako puno radila s osobama s invaliditetom i dobila je isto tako certifikat da je to općina koja je prijazna invaliditetu i osobama s poteškoćama, kazala je direktorica Zavoda za turizam i razvoj Lendava Martina Bukovec.

- Trideset volontera će osigurati sportske aktivnosti za 120 osoba s invaliditetom u suradnji s našim udrugama koje brinu o njima i mislim da je to dobar put i način da ih što kvalitetnije uključimo u svakodnevni život, naglasio je međimurski župan Matija Posavec

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!