U Čakovcu proglašeni najbolji volonteri

23.12.2022.

15:42

Autor: Vijesti/HRT/IMS/A.S.

U Čakovcu proglašeni najbolji volonteri

U Čakovcu proglašeni najbolji volonteri

Foto: Vijesti / HRT

Na Sajmu dobrote u Čakovcu proglašeni su i nagrađeni najbolja volonterska organizacija i volonter pojedinac Međimurske županije.

Titula najbolje volonterske organizacije ove je godine pripala čakovečkoj Gimnaziji u kojoj već desetak godina djeluje učenički Klub volontera. 

Najboljom volonterkom proglašena je pak Marta Markač, koja je na graničnom prijelazu Goričan nesebično pomagala vezano za prihvat i pronalaženje smještaja osobama raseljenim iz Ukrajine, koje su stizale u našu zemlju. 

- Najviše pamtim to po skromnim ljudima koji su dolazili i koje je doslovno bilo sram bilo što uzeti što smo im pripremili. Plakali smo s njima, pjevali njihove himne, bili smo im podrška i evo, mislim da to ostaje trajno, rekla je Marta Markač, najvolonterka Međimurske županije. 

- U našoj školi od 630 učenika preko 100 je aktivno uključeno u volontiranje, prije svega moram zahvaliti kolegici Heleni Zečar Lajtman profesorici u našoj školi koja je dovela do toga da mi danas smo evo i dobitnici nagrade i zahvaljujemo Međimurskoj županiji, jer je to zaista sjajan vjetar u jedra., kazala je Sandra Breka- Ovčar, ravnateljica Gimnazije Čakovec. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!