U čakovečkoj bolnici odgođen dio naručenih pregleda

17.11.2021.

18:10

Autor: Hina/HRT/D.S.

 Županijska bolnica Čakovec

Županijska bolnica Čakovec

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Zbog loše epidemiološke situacije u Međimurskoj županiji, prekinuti su posjeti pacijentima i odgođen je dio naručenih pregleda, priopćili su iz Županijske bolnice u Čakovcu.

Zbog loše epidemiološke situacije u Međimurskoj županiji i radi sprječavanja širenja COVID-a, privremeno se na svim odjelima u bolnici prekidaju posjeti pacijentima radi njih i radi posjetitelja. Iznimno su posjeti dopušteni palijativnim i životno ugroženim pacijentima.


Pratnja na porođajima i dalje je dopuštena uz EU digitalnu COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju, preboljenoj bolesti ili testiranju. Stvari i potrepštine za hospitalizirane pacijente mogu se ostaviti na odjelima tijekom posjeta, uz prethodnu najavu.


Iz Županijske bolnice u Čakovcu priopćili su da se privremeno odgađaju pregledi pacijenta koji su naručeni na preglede u internističke polikliničke ambulante, osim onkoloških, dermatoloških i dijabetoloških pacijenata.


- U slučaju oslobađanja kadrovskih kapaciteta, pacijenti će se pozivati na preglede, odnosno zahvate sukladno mogućnostima, stoji u priopćenju čakovečke Županijske bolnice.


U priopćenju također ističu da su spomenute mjere privremene, dok se ne poboljša epidemiološka situacija.


U čakovečkoj bolnici hospitalizirano je 112 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. Dva su pacijenta na invazivnoj respiraciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!