U središtu Šibenika urušila se kuća, dio pao na kafić

07.11.2021.

14:27

Autor: HRT

U centru Šibenika se urušila kuća

U centru Šibenika se urušila kuća

Foto: HRT / HTV

U središtu Šibenika urušio se krov stare kuće. Riječ je o objektu u kojem nitko nije živio. Novi vlasnici kuću su zbog dotrajalosti i namjeravali srušiti. Nitko srećom nije stradao.

Ukoliko se utvrdi odgovornost vlasnika, on može odgovarati za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom, izvijestio je Hrvoje Gunjača. Za to je predviđena kazna do tri godine zatvora. 

- Kad govorimo o objektima kojima prijeti samourušavanje, najčešće se radi o starim obiteljskim kućama u kojima nitko ne živi, pa samim time ne održava i koji imaju puno suvlasnika najčešće raštrkanih svugdje po svijetu. Takvih je objekata zadnjih godina sve manje i manje, rekao je Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika.

Dio konstrukcije pao je na obližnji ugostiteljski objekt te oštetio staklenu stijenu u unutarnjem dijelu. Srećom, nitko nije stradao.

- Bilo je dosta prašine i kamenja. Vatrogasci i komunalne službe promptno su izašli na teren. Kuća je ograđena, a statičar provjerava statiku ostatka kuće i vidjet ćemo kako dalje, rekao je Danijel Mileta, dogradonačelnik Šibenika.

Voditelj smjene u kafiću Antonio Brajković izjavio je da je s kolegom stajao za šankom i čuo kako nešto pada. Najprije su mislili da se nešto ruši kod njih. Zatim su vidjeli srušenu kuću. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!