11:25 / 22.09.2021.

Autor: Hina/HRT/D.D.

U četvrtak završavaju glavni napori oko požarne opasnosti

U četvrtak završavaju glavni napori oko požarne opasnosti

U četvrtak završavaju glavni napori oko požarne opasnosti

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković donio je odluku o prijevremenom završetku glavnoga napora požarne opasnosti, koja stupa na snagu u četvrtak, 23. rujna u 19 sati, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

- Zbog stanja na terenu, osobito na području cijele obale, a koje uključuje duže razdoblje sa znatnijim padalinama, vrlo je mala opasnost od šumskih požara, rekao je zapovjednik Tucaković koji je odluku donio u konzultaciji s mjerodavnim županijskim zapovjednicima duž obale i zapovjednikom vojnih snaga.

Dodao je i kako se završetak glavnog napora požarne opasnosti odnosi i na prestanak rada Operativnoga vatrogasnog zapovjedništva RH u Divuljama, kao i na prestanak aktivnosti redovnih dislokacija kod državnih vatrogasnih intervencijskih postrojbi Split i Dubrovnik te na Hvaru, Lastovu, Visu, Ugljanu, Braču, Dugom otoku, Oklaju i Nacionalnom parku Brijuni.

- Ovu protupožarnu sezonu ocijenio bih uspješnom. Dugo razdoblje bez padalina kao i visoke temperature nisu nam išle u prilog jer je sezona bila po broju požara puno intenzivnija od prošle, rekao je dodavši kako su svi požari brzo uočeni i stavljeni pod nadzor, zahvaljujući angažmanu vatrogasaca kao i zračnih snaga.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!