11:45 / 27.06.2020.

Autor: T.V./HRT/ HRT Radio Osijek

U Đakovu još 23 osobe pozitivne na koronavirus

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od ukupno 246 uzoraka testiranih na koronavirus u posljednja 24 sata pozitivno je bilo 29. Najviše novozaraženih (23) je iz Đakova, dok su 2 osobe iz Đakovačkih Selaca, 2 iz Valpova, 1 iz Osijeka i 1 iz Ivanovca.
Od ukupno 246 uzoraka testiranih na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji u posljednja 24 sata pozitivno je bilo 29. Najviše novozaraženih (23) je iz Đakova, dok su 2 osobe iz Đakovačkih Selaca, 2 iz Valpova, 1 iz Osijeka i 1 iz Ivanovca.

Nakon današnje (27. lipnja 2020.) sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Goran Ivanović uputio je još jedan apel svim građanima, posebno na područjima gdje su potvrđene zaraze koronavirusom, da dosljedno poštuju propisane epidemiološke mjere jer je to prvi preduvjet za zaustavljanje daljnjeg širenja epidemije.

Na području Osječko-baranjske županije trenutačno je 108 osoba pozitivno na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek hospitalizirano je 19 pacijenata, od kojih je jedan pacijent jučer zaprimljen. Sve ostale osobe pozitivne na virus nalaze se kod kuće. I među hospitaliziranima i ostalima nema osoba s težim simptomima bolesti. U posljednja 24 sata samoizolacija je određena za još 250 kontakata novopozitivnih osoba, pa su trenutačno pod tom mjerom 903 osobe.

Građani su policiji dojavili dva slučaja kršenja samoizolacije, od kojih je jedan (u Tenji) bio potvrđen, dok je u 64 samoinicijativnih provjera policija sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!