10:36 / 29.04.2018.

Autor: S.M./Hina

U Đakovu obilježena 27. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade "Kune"

Damir Krstičević

Damir Krstičević

Foto: - / -

U Đakovu je obilježena 27. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade "Kune". Tijekom Domovinskog rata iz sastava 3. gardijske brigade poginulo je 363 pripadnika, 1.088 ih je ranjeno, a još 16 ih je na popisu nestalih.
U Đakovu je obilježena 27. obljetnica osnutka 3. gardijske brigade "Kune". Tijekom Domovinskog rata iz sastava 3. gardijske brigade poginulo je 363 pripadnika, 1.088 ih je ranjeno, a još 16 ih je na popisu nestalih.

Tijekom vojno-redarstvene akcije Bljesak pripadnici "Kuna" prije 23 godine prvi su ušli u okupirano područje.Na obilježavanju su sudjelovali izaslanik premijera, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te zamjenik načelnika Glavnog stožera OS-a RH general-pukovnik Drago Matanović.

Nakon mimohoda središtem grada, svete mise u katedrali i polaganja vijenaca te paljenja svijeća kod Spomenika hrvatskim braniteljima, u Hrvatskom domu održana je svečana akademija.

Vi ste pobjedu Hrvatske vojske pretvorili u povijesnu pobjedu, poručio je Krstičević, podsjećajući na obol ove GBR u operacijama Maslenica, Bljesak, Fenix, Zid. Naš Domovinski rat temelj je moderne hrvatske države, hrvatski branitelji su njen kamen-temeljac, a prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman otac moderne hrvatske države. Naša obveza je širiti istinu o Domovinskom ratu i onima koji su obranili našu domovinu. Stoga Hrvatska vojska mora biti prožeta simbolima i vrijednostima Domovinskog rata, a to upravo intenzivno provodi Vlada Andreja Plenkovića, rekao je ministar Krstičević.

Poručio je da se radi na jačanju sposobnosti Hrvatske vojske, kako u svakom trenutku pomoći narodu u nevolji, ali i kako bi u svakom trenu bili trajni jamac mira i sigurnosti na ovim prostorima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!