17:15 / 15.09.2018.

Autor: HRT

U Daruvaru proizvode i usluge predstavile braniteljske zadruge

-

-

Foto: - / -

Domaće je najbolje, a okupljeni u zadrugu lakše će svoj slavonski med plasirati na tržište.
U Hrvatskoj je registrirano gotovo 500 braniteljskih zadruga. Mali dio njih okupio se danas u Daruvaru - na središnjem gradskom trgu svoje proizvode i usluge predstavljaju braniteljske zadruge iz Slavonije, Dalmacije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

Domaće je najbolje, a okupljeni u zadrugu lakše će svoj slavonski med plasirati na tržište. U braniteljskoj zadruzi iz Tovarnika sedam je branitelja pčelara, njihove obitelji pridruženi su članovi.

Lakše je uz pomoć Ministarstva branitelja i lokalne samouprave, pa se polako probijaju i na jadransko tržište. A upravo odande u Daruvar je stigla zadruga Branitelj.

I dok je jednima ovo dodatni izvor prihoda i radna terapija u mirovini, drugima je zadruga izvor egzistencije. Tako su ovi daruvarski branitelji, nezadovoljni kašnjenjem plaća u tvrtki u kojoj su prije radili, odlučili osnovati zadrugu. Imaju 19 zaposlenih.

Uz braniteljske zadruge, u Daruvaru su mladi hrvatski vojnici i vojnikinje građanima predstavili dio oružja i vozila bjelovarske Topničko-raketne pukovnije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!