15:58 / 08.11.2018.

Autor: H.P./D.K./M.M./HRT

U devet mjeseci od nepogode do useljivih objekata

-

-

Foto: - / -

Obitelji iz Hrvatske Kostajnice, čije su kuće srušene u klizištima u ožujku, uskoro bi trebale useliti u nove domove.
Obitelji iz Hrvatske Kostajnice, čije su kuće srušene u klizištima u ožujku, uskoro bi trebale useliti u nove domove. Radove na kućama koje je Vlada dodijelila stradalim obiteljima obišao je ministar graditeljstva Predrag Štromar. Tvrdi kako će siguran krov nad glavom obitelji dobiti najkasnije do Božića. 

U devet mjeseci od nepogode do useljivih objekata - tako je obećao ministar i sve ide kako je i planirano. Radi se i obnavlja na sve strane. Stradali samo žele ući u svoje domove. 

Ministar Štromar donio je dobre vijesti iza kojih, kaže, stoji cijela Vlada.

"Još trebamo donijeti i program koji će biti gotov kroz tjedan dva i onda idu odluke o dodjeli samih objekata obiteljima. Većina objekata bit će gotova do kraja jeseni do prije početka zime", rekao je Štromar.

U kuću u vlasništvu države i potpuno obnovljenu uskoro će i Mićo Jakšić. Osam je mjeseci prošlo kako je postao stradalnik, uskoro to više neće biti.

"Osjećaji su izvanredni. Samo mogu zahvaliti kompletnoj vlasti", kaže Jakšić.

Novi će domovi kada budu useljivi biti potpuno opremljeni sanitarijama, namještajem, grijanjem, čak i posuđem. Gotovo svi kažu, ne zanima ih kako će buduća kuća izgledati, ali neka bude približno velika kao ona stara. U svibnju sljedeće godine klizište bi trebalo biti u potpunosti sanirano.

Ulaskom u svoje nove domove stradali će odmah od države dobiti i darovnicu što znači da će od prvoga dana biti vlasnici tih objekata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!